Wat schrijfdans kan betekenen voor jouw kind

Schrijfdans is een methode die op scholen wordt gebruikt en vooral bij kleuters veel succes kent. Schrijfdans is het kindje van Ragnhilde Oussuren die er een prachtig geheel van gemaakt heeft met veel creativiteit, ideeën en vooral plezier. 

Het volgen van de opleiding schrijfdansdocente stond al jaren op mijn verlanglijstje. Wat ben ik blij dat ik hem eindelijk van mijn bucketlijstje kan schrappen en wat ben ik blij met de rijkdom die het mij heeft gebracht. Tijdens de opleiding vielen er veel kwartjes zoals ze in Nederland vroeger zeiden en heb ik heel veel verdieping en extra inzichten meegekregen. 

In mijn praktijk coach ik kinderen oa met schrijfdans. Dit gebeurt enerzijds om de schrijfmotoriek en de schrijfvaardigheid te verbeteren maar daarnaast kan ik ook het emotionele deel van het kind een duwtje in de goede richting geven. 

Een schrijfdanstraject wordt helemaal op maat gemaakt van het kind. Het staat voor fantasie, inleving, plezier, ontlading, heel veel fijnmotorische prikkels, verschillende sensorische belevingen, kortom, een echte ontdekking met plezier en beter schrijven als gevolg. 

Wil je meer weten of een schrijfdanstraject iets voor jou is, stuur dan een mailtje naar heidi@kleuterkracht.be 

meer over schrijfdans :  www.schrijfdans.nl 

 

Modules

Met schrijfdans werken wij op verschillende manieren. Wij bieden 3 unieke modules aan, op maat uitgewerkt voor jouw kind. 

 

 

 • Module 1: Individuele trajecten schrijfmotoriek

  Schrijfdans is veel meer dan tekenen op muziek, met veel verdieping help ik jouw kind met zijn obstakels zowel motorisch als emotioneel.
  Ook wiskundig en taal ontdekt uw kind inzichten.

  Meer weten: heidi@kleuterkracht.be

 • Module 2: Kribbel krabbel mix / Creakronkels Groepstrajecten schrijfmotoriek

  In een klein groepje gaan we op reis in schrijfdansland en ontdekken we de magie van schrijfdans. We worden motorisch sterk en emotioneel ontdekken we welke parels in onszelf schitteren.

  Reeks najaar 2017: klik op de module voor de data

 • Module 3: Het geheim van jouw schrift

  Een schrift onthult veel over jezelf. Een schriftanalyse is ter interpretatie maar kan veel vertellen over jouw sterke kanten en jouw werkpunten, een mooi geschenk voor jezelf, een prachtige hulpmiddel om je kind te helpen in zijn haar zoektocht naar zichzelf.

  Wil jij weten wat jouw schrift over jou vertelt?
  heidi@kleuterkracht.be