De juiste koers varen.....

Ik ben een kapitein

achter het stuur van mijn schip

ik vaar koers

ik kijk voorwaarts

ik stuur aan

Vaar jij mee met mijn schip? 

 

Route

In je leven ga je op weg langs het pad dat leidt naar je dromen, naar je wensen, naar je verlangens. 

MIjn pad is al 45 jaar lang en op dat pad heb ik mooie stops gemaakt, moeilijke wegen moeten inslaan, getwijfeld over de juiste weg, maar het nemen van al die wegen heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. 

Mijn pad loopt nog verder.

Momenteel ontmoet ik boeiende mensen en kom ik ontzettend mooie en leerrijke dingen tegen die ik als een spons absorbeer en waarvan ik hoop er veel moois mee te kunnen doen, en voor mezelf maar ook voor mensen dicht rondom mij en verder van mlj. 

 

Choose a job you love

Ik ben kleuterjuf van opleiding en heb meer dan 20 jaar ervaring in het kleuteronderwijs. In mijn school heb ik de kans gehad om bij alle leeftijden een aantal jaren ervaring op te doen. Ook in functies buiten de klas heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden. Zo heb ik een jaar bewegingsopvoeding gegeven. De afgelopen tien jaar ben ik op een functie blijven staan, namelijk als zorgjuf. Ik heb ontzettend veel bijgeleerd, opleidingen gevolgd, dingen uitgeprobeerd met kinderen, geleerd... 

 

 

Follow your moms heart, it's always right

Tijdens die afgelopen jaren ben ik drie keer mama geworden van ondertussen drie prachige tieners die genieten van het leven en wat er rondom hen gebeurt. 

Onze jongste zoon had een moeilijke start en hij heeft bij mij dingen losgemaakt die ik nu kan toepassen in mijn kindercoachpraktijk.

Ik ben mij gaan verdiepen in motorische ontwikkeling bij kinderen om zo onze zoon zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik werd hier bijgestaan door boeiende mensen zoals de kinesiste die met hem prachtige dingen heeft gedaan. 

Boeken heb ik verslonden, vele mensen heb ik gesproken en tal van opleidingen rond motoriek en ontwikkeling heb ik gevolgd. Onze zoon heeft met zijn ijver en inzet een mooi pad bewandeld en doet dit nog steeds verder. Hij heeft zijn rugzakje gevuld om verder te gaan. 

 

Creativity is not a competition .... starting 2012

Vijf jaar geleden ben ik gestart met het organiseren van kinderfeestjes. De formule was vooral gericht op themafeestjes maar ik merkte al gauw dat ik creatief en vaardig werd in het vinden van opdrachten die hand- en vingermotoriek stimuleren. Mijn kinderfeestjes werden zo omgevormd tot knutselfeestjes waarbij kinderen ongemerkt hun fijne motoriek konden oefenen. 

Er kwamen ook knutselworkshops die georganiseerd werden in mijn atelier. 

 

Reflexintegratie ..... 2014

In 2014 maakte ik kennis met het bodymapverhaal waarbij het belang van bewegen en ontwikkeling van het brein uit de doeken werd gedaan. Het ontbrekende puzzelstukje dat ik al jaren zocht heb ik met deze kennis gevonden. Ik begon me er dieper in te verdiepen en zag meer en meer linken tussen wat kinderen deden, waar ze niet in slaagden en hun lichaamshouding en gedrag. 

Zo volgde ik de SAQ-opleiding en werd ik bodymaptrainer met als doel kinderen ook individueel te coachen. Het aanbod bewegingstrajecten werd toegevoegd aan creadingkindercoaching. 

 

Back to school - levenslang leren..... 2016-2017

Er staan nog veel ik wil dat nog leren dingen op mijn lijstje. Kinderen individueel coachen sprak me heel erg aan. Om mij hier zelf nog meer in te verdiepen en nog meer werkvormen te leren kennen heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd. De basismodules heb ik beëindigd in februari 2017. Aansluitend heb ik al een hele reeks verdiepingen gevolgd. 

In maart 2017 werdi k de trotste bezitter van het certificaat Schrijfdansdocent. Ik heb de opleiding gevolgd in Breda bij Ragnhilde Oussuren, de auteur en bezielster van schrijfdans. Deze opleiding is de kers op de taart. Wat werkvormen, inzichten, diepgang betreft kan ik kinderen nu op heel prachtige creatieve manieren ondersteunen en dit op verschillende domeinen: creatief, motorisch, emotioneel en cognitief. 

Dat het leren nooit gedaan is voor mij zal de toekomst uitwijzen. Ik heb nog heel wat opleidingen op mijn verlanglijstje staan die een prachtige aanvulling kunnen zijn voor mijn op maat uitgestippelde trajecten. 

 

If you never try, you'll never know - Feb 2018

Een bijzondere week staat voor de boeg, bijzonder omdat ik een hoofdstuk afsluit.

6 jaar geleden, vroeg een vriendin of ik een creatief feestje wou doen voor haar zoontje... het was het begin van vele.

Ik doorkruiste Antwerpen, Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en zelfs Limburg. 

Ik zag blije gezichtjes, hartelijke mama's, papa's, opa's, oma's....

Ik kwam met de poppen bij kleine kinderen en met de toverbrillen bij grote kinderen. 

Keer op keer waren het mooie momenten die fijne herinneringen nalaten. 

Mijn laatste kinderfeestje staat gepland in mijn agenda. Ik sluit een mooie periode af. 

 

De feestjes hebben deel uitgemaakt van mijn groeiproces. Ik heb dingen gezien, geleerd, uitgeprobeerd, beleefd, geleefd, kortom... ze zijn een grote inspiratiebron geweest.

Ik ga nu verder met mijn coachingspraktijk waar ik kinderen en jongeren en ouders wil helpen om het rugzakje dat ze meedragen te vullen met tips, tricks, tools die ze kunnen inzetten tijdens hun tocht op het pad dat ze willen bewandelen. 

Misschien ontmoet ik jullie daar... 

 

Back to the class september 2017

Sinds dit schooljaar heb ik mijn stappen terug gezet naar de kleuterklas, meer bepaald 2e kleuterklas, vier-jarige kleuters. Een deeltijdse functie in combinatie met nog zorg voor de vierjarigen. Ik geniet.... van het intens contact met de kleuters, spelen, leren, werken in verbondenheid. De opleidingen van de afgelopen jaren hebben mij als mens veranderd. Ik voel meer... en door te voelen zie ik meer. De jaren zorg zijn een pluspunt om in te spelen op wat ik observeer. Ik ben blij dat ik deze stap terug heb gezet. Er staan weer nieuwe ervaringen te wachten en de kunst om daar op in te spelen. 

In mijn praktijk zal ik deze kennis en inzichten goed kunnen inzetten om kinderen en jongeren nog doeltreffender te begeleiden en ondersteunen. 

3 mei 2018, a new name : KLEUTERKRACHT

Mijn verjaardag... en ook de geboorte van mijn jongste spruit, KleuterKracht.

Ik volg mijn hart, mijn gevoel en dat leidt naar kleuters. Ik voel dat ik bij hen dingen kan verwezenlijken die mij energie geven en hen een grote kracht. 

Mijn keuze om mij vooral te focussen op kleuters in miljn coachingpraktijk is gegroeid en heel bewust gekozen. 

Ik heb een missie, om kleuters weer in hun kracht te zetten samen met hun ouders. IK wil hen begeleiden en ondersteunen in hun zoektocht naar vaardigheden en kennis en dit op motorisch, emotioneel, cognitief, sociaal gebied. 

In verbondeneheid met het kind en zijn ouders wil ik een pad uitstippelen om te bewandelen en te ontdekken op een speelse, creatieve en warme manier. 

Ik kijk er enorm naar uit om jou te ontmoeten en te mogen begeleiden

Heidi, samen met KleuterKracht ondertussen 46 jaar geworden. 

Nieuwe opleidingen najaar 2018

Tijdens de zomermaanden verwelkom ik meer dan 20 kindderen hier thuis om deel te nemen aan de krachtkampjes. Ze krijgen een ongelooflijke boost in ontwikkeling door een afwiisselend aanbod van leuke activiteiten. 

Ik verdiep me ook in nieuwe opleidingen en workshops. Daar kan ik zo van genieten. 

Ze maken mijn rugzak weer voller, zo heb ik onder andere kennis gemaakt met de Happy Kids Massage, de Theekransjes, De Schatgravers voor kleuters en de IK ben 9-specialist. 

IK word er door geïnspireerd en het drijft me verder om van Kleuterkracht iets unieks te maken. 

Met vriendelijke groet,

Heidi

KleuterKracht

Op deze website kan je ontdekken waarvoor je bij mij allemaal terecht kan. Ik verwelkom jullie graag in mijn vernieuwde praktijkruimte. 

Ik ben er van overtuigd dat elk kind kan groeien als het de juiste ingrediënten krijgt toegediend en elk kind losgemaakt kan worden met de juiste sleutel als het op slot zit. 

Met mijn opgedane kennis en ervaring hoop ik veel kinderen en ouders te helpen.